Yhteydenotto

  Emme ole paikalla juuri nyt, mutta voit lähettää meille viestin ja otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman nopeasti.

  Savunpoisto

  Savunpoisto on tärkeä osa kiinteistön paloturvallisuutta

  Tulipalon sattuessa oikein ja toimintavarmaksi suunniteltu savunpoistojärjestelmä turvaa ihmisten poistumisen rakennuksesta, helpottaa palokunnan sammutus- ja pelastustyötä ja rajoittaa palon ja savun leviämistä ja sen aiheuttamia aineellisia vahinkoja.

  Savunpoiston pääperiaatteena on estää savun leviäminen huonetilasta toiseen, poistaa tai laimentaa savua ja viilentää tilaa niin, että ilman lämpötila jää alle leimahduspisteen.

  Savunpoisto on tarkasti valvottu ala. Tunnemme sen pykälät ja säädökset tarkoin, jotta sinun ei tarvitse kantaa niistä huolta.

  Ota yhteyttä

  Savunpoistossa taataan turvallinen poistuminen tilasta ja estetään savun leviäminen

  • Pelastuslain 12§ mukaan rakennuksen omistaja ja haltija vastaavat savunpoistolaitteiden toimintakunnosta sekä asianmukaisesta huollosta ja tarkastamisesta.
  • Savunpoistolla taataan henkilöiden turvallinen poistuminen hätätilanteessa ja luodaan pelastustoimelle savuton reitti palokohteeseen.
  • Oikein hoidettu savunpoisto suojaa omaisuutta ja se onkin yleisesti ehtona vakuutusyhtiöiden suojeluohjeissa.
  • Savunpoisto voidaan toteuttaa joko painovoimaisesti tai koneellisesti tai niiden yhdistelmällä.
  • Savunpoisto suunnitellaan riskinarvioinnin perusteella, varsinainen savunpoistosuunnitelma on yleensä hyväksytettävä paloviranomaisilla.
  • Savunpoistoa koskevat RakMK E1, E2 ja E4, jotka tullaan uudistamaan  EU:n rakennustuoteasetuksen mukaisiksi (Asetus N:o 305/2011, annettu 9 päivänä maaliskuuta 2011),  sekä EN 12101 standardit / CE –merkintä ja suoritustasoilmoitus.
  • Savunpoiston suunnittelu, mitoitus ja asennus on määritelty Eurooppalaisessa standardissa CEN/TR 12101-4 ja CEN/TR 12101-5., ja lisäksi niihin ja koko savunhallintastandardisarjaan EN -12101 perustuvaan kirjaan RIL232-2012 Rakennusten savunpoisto- suunnittelu, toteutus ja ylläpito..
  • Suomessa on laadittu suunnittelua helpottamaan seuraavat kansalliset standardit:  SFS 7023 Savusulut, SFS 7024 Savunpoistoluukut, SFS 7025 Savunpoistopuhaltimet, SFS 7028 Savunhallintakanavat, ,SFS 7029 Savunhallintapellit, SFS 7037 Tehonlähteet.
  • Savunpoistolaitteita koskee myös laki pelastustoimen laitteista (10/2007), jonka tarkoituksena on myös varmistaa, että pelastustoimen laitteiden oikealla asennuksella, huollolla ja tarkastuksella turvataan laitteiden tehokas ja luotettava toiminta niiden käyttötarkoituksen mukaisesti.
  • E1:n kohdan 11.1.5 mukaan rakennuksen omistajan tai haltijan tulee huolehtia paloturvallisuutta palvelevien laitteiden toimintakunnosta.

  Savunpoiston suunnittelee ja asentaa BestSes

  Olemme apunanne kaikissa savunpoiston haasteissa. Ota yhteyttä ja asiantuntijamme huolehtivat kiinteistönne toimivasta ja turvallisesta savunpoistosta sekä määräysten ja standardien täyttymisestä.

   

  BestSes parantaa kiinteistönne  huolenpidon tasoa kustannustehokkaasti.

   

  Savunpoistojärjestelmä ja paloilmoitin

  Olemme myös paloilmoitinliike, joten voimme huoltaa ja asentaa myös paloilmoitinlaitteeseen kytketyn savunpoistojärjestelmän, tehdä tarvittavan yhteiskäyttötestin (paloilmoitin – savunpoisto) vuositarkastuksen yhteydessä. Voimme laatia myös paloautomaatiokuvauksen paloilmoittimen ohjauksista savunpoistojärjestelmään ja muihin turvajärjestelmiin sekä taloteknisiin järjestelmiin kuten ilmanvaihtoon.

   

  Ota yhteyttä savunpoiston asiantuntijaan

  Kari Ala-Röyskö
  p. 040 778 0671